Frietaardappels

Friet van ongeschoren piepers…

Wat staat daar nou? Ongeschoren piepers? Dat klopt, friet van onze aardappelen bak en eet je met schil. Zo gooien we minder voedsel weg, hebben we geen conserveringsmiddelen nodig en bovendien komt de friet uit de buurt en dat is gezond voor onze maatschappij. Tot slot zijn wij natuurlijk van mening dat Groninger friet ook gewoon lekkerder is.

Friet bakken en proeven

Wil je zelf een keer frietjes bakken? Vraag dan één van onze verkopers naar onze frietaardappelen. Je krijgt dan Agria’s of Frieslanders. Van beide soorten bak je hartstikke lekkere friet. Heb je geen zin in gedoe met frietvet en het schoonmaken van de pan? Ga dan naar één van de cafetaria’s die onze Groninger friet verkopen.

1

Recept voor thuisbakkers

Was de aardappelen goed schoon en snijd ze in de lengte tot frietjes. Bak de frietjes 5 tot 7 minuten in het frietvet voor op 150º C. Als de patat is afgekoeld bak je ‘m 4 tot 5 minuten af op 180º C. Kruiden of zout erover… Eet smakelijk!”